Zing jij dit najaar mee?

In september begint Ensemble Illustre met een project waarin we het oratorium Jephte van Carissimi gaan uitvoeren, met daarnaast ook muziek van Monteverdi en Willaert. Lijkt het jou leuk om in kleine bezetting deze prachtige muziek te zingen, met ruimte voor solo’s? Er is ruimte voor tenoren en bassen!


Audities

Audities worden gehouden op maandag 5 september. Een auditie bij Illustre houdt in dat je individueel een stemtest zal doen en, onder pianobegeleiding, een voorgeschreven stuk zult zingen. Dit muziekstuk zul je van tevoren toegestuurd krijgen om thuis voor te bereiden. Audities worden afgenomen door onze dirigent, Dennis Broeders.

Ben je aangenomen, dan kun je direct meezingen in de repetities. In eerste instantie word je bij Illustre aangenomen voor één project, met zicht op verlenging bij voldoende plek. Na deelname aan twee opeenvolgende projecten ben je vast lid. Na het missen van twee projecten achter elkaar, moet je opnieuw auditie doen.


Repetities en Concerten

Ensemble Illustre repeteert op maandagavonden in Utrecht. Afrondend wordt er tegen het einde van het project een repetitiedag gehouden. Het is de bedoeling dat leden de noten thuis goed instuderen, zodat er tijdens de repetitie aandacht besteed kan worden aan het verfijnen van de koorklank.

De repetities voor dit programma vinden plaats op iedere maandag vanaf 12 september. Op zaterdag 15 oktober hebben we een repetitiedag en op woensdag 2 november is de generale repetitie.

We geven twee concerten met dit programma. Het eerste concert vindt plaats op zaterdagavond 5 november in Amsterdam en het tweede concert op zondagmiddag 6 november in Utrecht.


Contact

Heb je interesse?
Vul dit webformulier in om je op te geven voor een auditie.