Zing jij komend Zomerprogramma mee?

 
Altijd al oude muziek in een klein jong koor willen zingen? En hebben alle koren in Utrecht geen plek voor alten of sopranen? Ensemble Illustre biedt soelaas!

Komend zomerprogramma zingt Ensemble Illustre werken van Purcell, Monteverdi en J.S. Bach in kleine bezetting, en er is ruimte voor versterking van 4 sopranen en 2 alten!

Het repertoire dat we komend concert ten gehore brengen is onder andere:

  • Henry Purcell (Music for the funeral of Queen Mary)
  • Claudio Monteverdi (Magnificat vierstemmig; Jubilet; Lamento della Ninfa)
  • J.S. Bach (Jesu meine Freude)
  • Ook zijn er enkele solostukken die door leden uit het koor vertolkt zullen worden

Audities

Audities worden gehouden op maandag 25 maart. Een auditie bij Illustre houdt in dat je individueel een stemtest zal doen en, onder pianobegeleiding, een voorgeschreven stuk zult zingen. Dit muziekstuk zul je van tevoren toegestuurd krijgen om thuis voor te bereiden. Audities worden afgenomen door onze dirigent, Dennis Broeders.

Ben je aangenomen, dan kun je direct meezingen in de repetities. In eerste instantie word je bij Illustre aangenomen voor één project, met zicht op verlenging bij voldoende plek. Na deelname aan twee opeenvolgende projecten ben je vast lid. Na het missen van twee projecten achter elkaar, moet je opnieuw auditie doen.

Repetities & Concerten

Ensemble Illustre repeteert op maandagavonden in Utrecht. Afrondend wordt er tegen het einde van het project een repetitiedag gehouden. Het is de bedoeling dat leden de noten thuis goed instuderen, zodat er tijdens de repetitie aandacht besteed kan worden aan het verfijnen van de koorklank.

Voor dit programma zijn de repetities iedere maandag vanaf 8 april (behalve 22 april en 10 juni i.v.m. Pasen en Pinksteren). Op zondag 2 juni hebben we een repetitiedag.

Het concert van dit programma vindt plaats op zondag 23 juni.

Contact

Heb je interesse? Meld je dan aan voor de auditie! Stuur een mailtje naar info@ensemble-illustre.nl voor meer informatie. Geef in je mail ook aan als je interesse hebt in het zingen van een solo.