Zomerproject 2024 – baritonen en tenoren gezocht!

Deze zomer gaat Ensemble Illustre over verlies zingen: over verdriet en afscheid, maar ook over hoop en vreugde die komt. Centraal staan de Musikalische Exequien van Schütz, die we na lang wachten eindelijk gaan uitvoeren! In 2020 stond dit werk al op het programma, maar vanwege de pandemie moesten we het op het laatste moment afzeggen… Naast de Exequien, staat op het programma:

Repertoire

Gregoriaans – Circumdederunt me

Josquin – Nymphes Nappés

Gombert – Musae Jovis

Gombert – Lugebat David Absalon

Schütz – Verbum caro factum est

Schütz – Erhöre mich

Schein – Die mit Tränen säen

Schütz – Das ist je gewisslich wahr

Schütz – Musikalische Exequien


Meedoen?

Ben je bariton of tenor, en lijkt het je leuk om mee te zingen bij Ensemble Illustre? Meld je dan aan voor een auditie! De audities worden gehouden op woensdagavond 3 april vanaf 19:30 in Parnassos, Utrecht (Kruisstraat 201)


Audities

Een auditie bij Illustre houdt in dat je individueel een stemtest zal doen en, onder pianobegeleiding, een voorgeschreven stuk zult zingen. Dit muziekstuk zul je van tevoren toegestuurd krijgen om thuis voor te bereiden. Audities worden afgenomen door onze dirigent Dennis Broeders.

Ben je aangenomen, dan kun je direct meezingen in de repetities. In eerste instantie word je bij Illustre aangenomen voor één project, met zicht op verlenging bij voldoende plek. Na deelname aan twee opeenvolgende projecten ben je vast lid. Na het missen van twee projecten achter elkaar, moet je opnieuw auditie doen.


Repetities en Concerten

Ensemble Illustre repeteert op maandagavonden in Utrecht. Afrondend wordt er tegen het einde van het project een repetitiedag gehouden. Het is de bedoeling dat leden de noten thuis goed instuderen, zodat er tijdens de repetitie aandacht besteed kan worden aan het verfijnen van de koorklank.

Voor het komende project beginnen de reguliere repetities op maandag 15 april, de repetitiedag is op zaterdag 1 juni, de generale repetitie is op donderdag 20 juni en de concerten zijn op zaterdagavond 22 juni (Doorn) en zondagmiddag 23 juni (Utrecht).


Contact

Heb je interesse?
Stuur een e-mail naar info@ensemble-illustre.nl om je op te geven voor een auditie
.